M

Lukk

U
#

Back

Tilbake

Elisabeth Grieg ny styreleder i Norled

Elisabeth Grieg vil tre inn som ny styreleder i ferje- og hurtigbåt rederiet Norled AS. Grieg representerer omfattende erfaring fra maritim næring og er hentet inn for å styrke selskapets strategiske ledelse i en fase med sterk vekst og betydelig satsing på ny miljøteknologi.

News

Nyheter

Tilbake

Back

Nyheter

News

Elisabeth Grieg ny styreleder i Norled

Elisabeth Grieg ny styreleder i Norled
Elisabeth Grieg vil tre inn som ny styreleder i ferje- og hurtigbåt rederiet Norled AS. Grieg representerer omfattende erfaring fra maritim næring og er hentet inn for å styrke selskapets strategiske ledelse i en fase med sterk vekst og betydelig satsing på ny miljøteknologi.

Elisabeth Grieg er en anerkjent bedriftsleder innenfor maritim sektor og har et sterkt engasjement for bærekraftig forretningsutvikling og kampen mot klimaendringer.

I tillegg til hennes mange styreverv i Grieg gruppen, sitter hun i en rekke eksterne styrer som blant annet London Business School, SOS Barnebyer Norge og REV Ocean AS. Elisabeth Grieg har også vært president i Norges Rederiforbund.

–       Vi er svært glade for at Elisabeth Grieg har takket ja til å bli styreleder i Norled. Hennes solide nasjonale og internasjonale lederkompetanse med en tydelig stemme innenfor det grønne skiftet i maritim næring vil være viktig for Norled i den satsningsfasen som selskapet står i nå, sier konstituert styreleder i Norled, Torborg Chetkovich.

Torborg Chetkovich er partner i CapMan Infra, og har vært konstituert styreleder siden det nordiske infrastrukturfondet CapMan Infra og det kanadiske selskapet CBRE Caledon kjøpte Norled tidligere i år.

Norled er ett av Norges største ferjerederier og verdens femte største hurtigbåtrederiet med røtter tilbake til 1855. Selskapet har totalt ca 80 fartøyer og om lag 1200 medarbeidere.

–       Norled skal utvikles videre, og med Elisabeth Grieg sin faglige tyngde innenfor både skipsfart og bærekraft ser vi frem til en fortsatt positiv utvikling med gode reiseopplevelser for våre passasjerer, og gode samarbeid med oppdragsgivere og andre interessenter, sier Chetkovich.

I 2015 introduserte Norled den første elektriske fergen MF «Ampere», som har vært forløperen til det betydelige antallet elektriske nullutslippsferjer i Norge. Innovasjon innen grønn og mer miljøvennlig teknologi står sentralt i Norled. I dag jobber selskapet med å både utvikle verdens første hydrogen ferje for biler, samtidig som det deltar i et samarbeidsprosjekt som skal utvikle den første hurtigbåten i verden som går på hydrogen. Bruk av hydrogen som drivstoff åpner for at fartøyer kan seile utslippsfritt over lengre distanser enn det elektrisk drevne fartøyer kan per i dag.

–       Norled arbeider aktivt for å utvikle nye klimaløsninger for ferjer og hurtigbåter. Batteriferjen Ampere er et bevis på det, og arbeidet med å utvikle verdens første hydrogen ferje et annet. Elisabeth Grieg har vist et stort miljøengasjement, og med henne som styreleder håper vi Norled beholder sin ledende posisjonen innenfor nullutslippsløsninger, sier partner og representant for CBRE Caledon Capital Management Andreas Köttering.

–       Jeg vurderer Norled som ett meget sentralt maritimt selskap med sterke skipsfartstradisjoner og dyktige medarbeidere som både har, og fortsatt ønsker, å lykkes i arbeidet med å drive frem klimaløsninger til havs, sier Elisabeth Grieg.

Hun legger til at norsk maritim næring er spesielt godt rustet til å ta en aktiv og definerende posisjon innen grønne skipsfartsløsninger.

–       De løsningene som Norled går i front og skaper innen ferjer og hurtigbåter må vi utnytte. Vår felles ambisjon er å sette fart på arbeidet med omstilling til nullutslipp i maritim sektor både nasjonalt og globalt, fortsetter Grieg.

Elisabeth Grieg vil formelt starte i sitt verv som styreleder fra 1. januar 2020. I tillegg består styret i Norled i dag av følgende medlemmer: Torborg Chetkovich, Andreas Köttering, Ville Poukka, Lotte Lundberg, Anders Laukhamar, Roger Johan Andersen, Roy Arne Rimestad og Ingvald Løyning (konsernsjef).

For mer informasjon vennligst kontakt;

Marianne Frønsdal, kommunikasjonsdirektør i Norled på telefon 95 12 93 83, epost: marianne.fronsdal@norled.no

Flere nyheter

More news

Nye elektriske ferjer kutter utslippene på sambandet Stokkvågen-Lovund-Træna med opp til 90 prosent

Norled vant anbudskonkurransen om ferjesambandene Stokkvågen-Lovund med mellomsteder og Stokkvågen-Træna med mellomsteder etter å ha levert et...

Vi søker landkrabber og sjøulker

Norled er i full gang med en rekke nye ferje- og hurtigbåtprosjekter. Her skjer det mye både på land og vann, og mer skal det bli. Vi har flere...
GRESB 2023

Vi sanket hele 98 poeng av 100 mulige i GRESB sin vurdering av vårt bærekraftarbeid i 2022!

Norled jobber med å gjøre bransjen grønnere og kutte våre utslipp, men skal vi snakke om bærekraft og grønne løsninger må også dokumentasjonen være...
Frimerkelansering -Ampere

Verdens først elektriske ferje har fått sitt eget frimerke

MF «Ampere» hedres med et helt nytt frimerke denne høsten. I slutten av september ble frimerke presentert og overlevert om bord på ferjen som går...

Norled, Remota og Seam signerer intensjonsavtale for kontrollsentre og autonome fergeoperasjoner

Norled, Remota og Seam signerer intensjonsavtale for kontrollsentre og autonome fergeoperasjoner

Kunstig intelligens og kamera gir nøyaktig oversikt over passasjerer

Å holde tellingen på antall passasjerer som kjører eller går om bord i en ferje kan være utfordrende når det skal gå fort og effektivt med avganger...

Verdens første skip på flytende hydrogen overbeviser

Pionerfartøyet MF «Hydra» har etter de først månedene i drift bevist at flytende hydrogen på skip er både mulig og effektivt. Erfaringen viser at...

Tre nye elektriske ferjer i drift i Indre Sogn

1.mai blir alle de tre nye elektriske ferjer satt i drift på sambandet Vangsnes-Hella-Dragsvik. Sambandet i Sogn har nå på plass utslippsfrie ferjer...
MF «Hydra» verdens første:

MF «Hydra» verdens første:

Seiler utslippsfritt på flytende hydrogen Når MF Hydra i dag settes i drift med utslippsfritt hydrogen, er det banebrytende på flere måter. I...

Nå seiler vi elektrisk på Ullsfjorden!

Første elektriske ferje seiler i Troms. MF «Folkestad» er bygget om til elektrisk drift og ladetårn er på plass ved Breivikeidet. Etter en periode...