Norled skal drifte hurtigbåtruter i Nordland

Nordland fylkeskommune har gitt Norled hurtigbåtkontrakten for rutene mellom Bodø og Væran, samt Bodø og Gildeskål.

Kontrakten for hurtigbåtrutene mellom Bodø og Væran, samt Bodø og Gildeskål har en varighet på ti år, med oppstart i januar 2024. Det ligger også en opsjon på å drifte ruten mellom Bodø og Myken i sommermånedene.

-Vi er svært glad for at Norled ga oss et offensivt, grønt alternativ, sier fylkesråd Monika Sande, som sier at miljøfaktoren vektet tungt ved valg av operatør.

70 prosent elektrisk 
- Vi gleder oss til å ønske reisende velkommen på våre nye, elektriske fartøy i 2024. Norled vil drifte to hovedfartøy og et reservefartøy. Fartøyene vil gå på 70 prosent elektrisk drift. Det er svært gledelig at Nordland fylkeskommune har vektlagt miljøaspektet i kontrakten, slik at sambandene nå elektrifiseres, sier administrerende direktør i Norled, Heidi Wolden.

Spennende framtid
Fylkesråd Sande tror det nye tilbudet vil gi passasjerene helt nye reiseopplevelser.

- Med elektrisk drift vil du få en enda mer behagelig opplevelse. Men ikke minst er det viktig å påpeke at dette starten på en elektrifisering av mer hurtiggående fartøy. Vi har en spennende tid i vente, understreker Sande.

Stabilt og godt tilbud 
Fartøyene vil være romslige, moderne og ha god passasjerkomfort for å tilby de beste reiseopplevelsene. I tillegg skal fartøyene være universelt utformet og har plass til 130 passasjerer, samt bagasje, sykler og kajakker. Fartøyene vil også ha et eget rom for passasjerer som reiser med kjæledyr.

- Dette er vår første hurtigbåtrute i Nordland. Vi skal gi de reisende og de som bor på øyene et så stabilt og godt tilbud som mulig, avslutter administrerende direktør i Norled, Heidi Wolden.