M

Lukk

U

Useful Information

Nyttig informasjon

Back

Tilbake

Ta ferje med bobil?

Back

Tilbake

Useful Information

Nyttig informasjon

Ta ferje med bobil?

Lengden på bobilen din har betydning for hvor mye du må betale hvis du skal ta ferje. Sykler bak på bobilen kan gjøre at du havner i en annen takstgruppe.

I år blir det norgesferie for mange, og flere er ventet å bruke bobil. Da er det fint å kunne ta med sykler på ferieturen, men vær klar over at dette øker den totale lengden på kjøretøyet.

Unngå overraskelser
Er bobilen din for eksempel opp mot åtte meter lang og syklene henger 55 cm ut fra kjøretøyet, vil den totale lengden gjøre at du havner i en annen takstgruppe og må betale mer. Hvor mye ekstra du må betale, kan variere fra ferjesamband til ferjesamband.

For å unngå overraskelser, oppfordrer Statens vegvesen alle bobilførere til å sjekke lengden på kjøretøyet, og spesielt hvis du skal ha med sykkelstativ etc. bak. Dette kan være greit å vite før du legger ut på årets ferietur. Planlegger du mange ferjeturer, kan en annen takstgruppe bety at prisen for turen blir høyere enn du kanskje hadde regnet med.

  • Mange skal ut på vegene i sommerferien, og flere skal teste bobil. Vi ønsker at bobilturistene skal være klar over at sykler etc. bak bobilen, kan avgjør hvilken takst du må betale for å ta ferje. Så før ferieturen starter, sjekk lengden på bobilen din, oppfordrer Anders Sæternes i Statens vegvesen.

Lengden for de ulike takstgruppene og prisene finner dere på ferjeselskapene sine nettsider.

Kilde: vegvesen.no