Hardangerfjord

Det er lett å velge å reise med hurtigbåt til Hardanger. Fra Norheimsund tar Norled dere raskt og enkelt ut på fjorden. Det er ikke umulig båten kjører side om side med niser, og følelsen du får når den legger til kai i de flotte fjordlandsbygdene som Utne og Ulvik, er en helt egen!

Når selveste Dronning Sonja har sin favorittur i Hardanger, så sier det litt om den storslåtte naturen i denne regionen. Og fotturen som nå heter Dronningstien er en av de mest populære turene i Norge. Panoramautsikten over Sørfjorden og Hardangervidda er enestående. Hva med å gå opp til Stavali Turisthytte eller oppleve fossene ved Husedalen? Hardanger huser også Vøringsfossen - den mest kjente fossen i Norge. Du kan gå fra bunn til topp på en nydelig dog litt krevende sti med den mektige, 182m høye, fossen stadig ved din side.

For å få en forståelse for hvordan livet må ha vært for de som har bodd i dette dramatiske landskapet gjennom de siste århundre, er Kjeåsen Gård det perfekte turmålet! Et flott første innblikk i den viktige kulturarven til Fjord-Norge som gjør at Hardanger er verdt et lenger besøk. Unn deg uforglemmelige opplevelser med lokal mat og drikke, i form av restauranter med de beste råvarene, men også små ølbryggerier og sider produsenter.  I Hardanger finner du også flotte overnattingssteder, både med historisk og moderne preg. Og ikke minst: du vil fort kjenne at her kan du senke tempoet, og oppleve ro og stillhet i fantastiske omgivelser!

 

Tur beskrevet er forslag fra Norled. Båtbilletten med Norled bestiller du her. All annen transport, aktivitet og overnatting bestilles separat. Lenker og forslag finner du nederst på siden.

Anbefalte turer i Hardangerfjord

Del med dine venner

Facebook logo

Våre samarbeidspartnere

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Visit Bergen
  • Hardanger