M

Lukk

U

Jogeir Kårdal, maskinsjef

Jobb i Norled

Tilbake

Jobb i Norled

Jogeir Kårdal, maskinsjef

«Som maskinsjef i Norled har jeg hatt en bratt læringskurve og mulighet til å påvirke min egen læring, sier maskinsjef Jogeir som jobber på verdens første elektriske ferje.

Jogeir startet i Norled i 2021 etter noen år i Kystvakten, i Sjøforsvaret og på tankbåt. Før det hadde han tatt videregående utdanning innenfor maskinfag og gått to år på skoleskipet Sørlandet.

Selv om han jobber fast på sambandet Lavik-Oppedal har han også vært på endre ferjer i kortere perioder både i Sogn, Nord-Norge og utenfor Bergen.

-En maskinsjef på ferje blir ofte en generalist- du kan litt av alt og du kommer bort i ulike situasjoner som du må løse der og da. Det som er veldig bra i Norled er at du kan påvirke selv hva du ønsker å spesialisere deg i.

Her legges det til rette for at en kan ta noe av vedlikeholdet selv dersom man føler seg komfortabel med det, hvert fall etter at en har sett hvordan en spesialist har gjort dette før. Det er opp til deg hvor mye du ønsker å bli god på, forteller Jogeir.

Han setter pris på en jobb der han ikke er langt vekke fra familien i lengre perioder og synes det er et godt miljø i Norled.

– Jeg synes det er veldig mange bra folk i Norled. Når en jobber tett på en ferje så er vi alle avhengige av å skape et godt miljø og det vil jeg si vi får til. »

Møt våre medarbeidere

Jørgen Dyrseth, kaptein

«Eg blei ansatt som overstyrmann hausten 2001. Dei fyrste 6 månedane var eg vikar på forskjellig ferjer i Rogaland. Den fyrste båten eg fekk fast stilling på var MF...

Monica Sunde Tjønnås, restaurasjonsassistent

«Jeg elsker jobben min! Jeg begynte i Norled i 2015 da Norled tok over Lavik-Oppedal sambandet. Begynte på ferje og jobbet der frem til 2023. Nå jobber jeg på...

Anne Grete Antonsen, matros

"Jeg kunne ikke hatt en bedre arbeidsplass! Det å være på sjøen er som terapi for meg. Helt siden jeg var liten har hurtigbåter vært forbundet med glede, kvalitetstid,...