M

Lukk

U

Lærlinger og kadetter

Ønsker du en maritim karriere? Bli lærling hos oss i Norled!

Lærlinger og kadetter

Ønsker du en maritim karriere? Bli lærling hos oss i Norled!

Lærling i Norled

Den maritime næringen er en fremtidsrettet bransje i stor endring, preget av teknologisk nyvinning og omlegging til miljøvennlig drift.

Vil du ha en allsidig rolle i en av Norges største og viktigste næringer? En maritim utdannelse gir deg et hav av muligheter, både til sjøs, men også på land.

Vi tilbyr en rekke læreplasser på ferjer og hurtigbåt på forskjellige samband og fartsområder, fra Oslo i øst til Tromsø i nord.

Lærlinger og kadetter er veldig viktig for Norled. Det er vår framtid! Vi har fagansvarlige som sørger for en grundig og god oppfølging i perioden som lærling eller kadett hos oss. Og det er viktig for Norled at lærlinger og kadetter får en variert hverdag og læretid hvor kunnskap bygges opp og ikke minst at en får mulighet til å teste seg selv i et trygt miljø.

Norled har ett godt samarbeid med opplæringskontorene i landet som tar seg av opptak og fordelinger av lærlinger. Lærlinger og kadetter får læretid på elektriske ferjer, hydrogen ferjer konvensjonelle ferjer og moderne hurtigbåter.

Norled er et innovativt selskap som har mange spennende muligheter i et energisk og dynamisk miljø. Her får du flotte og dyktig kollegaer i alle aldersgrupper. Det er gode muligheter for videre karriere i selskapet etter endt læretid.

Kadett

Kadett er det siste steget i den maritime utdanningen før du søker om sertifikat og blir offiser på bro eller i maskin. I Norled har vi kvalifiserte opplæringsansvarlige som sørger for ei grundig opplæring etter gjeldende krav.

Stina Aaland – Tidligere matroslærling MF Ryfylke

Hvordan opplevde du å bli tatt imot når du begynte som lærling?
«Jeg ble tatt veldig godt imot. Fikk hilst på alle sammen, og ble vist rundt båten. Hvordan alt fungerte og fikk tildelt arbeidsoppgaver. Det var veldig koselig. Jeg har fått god kontakt med de jeg jobber med. Jeg har vært en del av samfunnet ombord.»

Hva er det viktigste lærdom du har lært i løpet av din læretid?
«Jeg har fått lært ganske masse. Som f.eks. være pålitelig, møte opp i god tid. Gjøre alle arbeidsoppgavene mine med tilfredsstillende resultat. Og fått lært mye i forhold til læreplanen. Jeg føler meg klar til fagprøven.»

Har du noen tips til de som begynner i lære nå?
«De viktigste tipsene jeg har til de lærlingene som begynner nå er møt opp i god tid, vær engasjert og ta initiativ, gjør alle oppgavene dine, spør om alt det du lurer på fordi de er her for å hjelpe deg og lære deg opp.»

Ville du anbefalt andre å være lærling hos Norled?
«Jeg anbefaler veldig å være lærling hos Norled. Det er kjekke folk, gode turnuser, du lærer masse, selv når en ikke har alt ombord så går man gjennom det teoretiske sammen med opplæringsansvarlig.»

Møt våre medarbeidere