Personvern og informasjonskapsler

Personvernerklæring for Norled    

Denne personvernerklæringen beskriver overordnet hvordan Norled behandler personopplysninger.
Med personopplysninger menes enhver opplysning som kan identifisere deg som person. Anonyme data er ikke underlagt denne reguleringen.  

 

Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig for personopplysninger er Norled AS.

Personvernombud

Du kan nå personvernombudet i Norled ved å sende en e-post til personvern@norled.no.

Formål med lagring av personopplysninger

For å kunne tilby deg som kunde best mulig behandling og oppfølging må vi innhente personopplysninger. I første rekke benyttes informasjonen til kundeadministrasjon, fakturering og for å oppfylle de forpliktelser som Norled har påtatt seg for gjennomføring av oppdrag og tjenesteavtaler med våre kunder.

Vi sender deg bestillingsbekreftelse og relevant reiseinformasjon på e-post, og bruker ikke e-postadressen din til markedsføring uten at du har gitt oss samtykke til dette. Ditt telefonnummer er nyttig for oss om vi har behov for rask kontakt med deg angående din bestilling.

I noen tilfeller er fullt navn og fødselsdato eller alder på våre reisende et lovregulert sikkerhetskrav: Forskrift om opptelling og registrering av ombordværende på passasjerskip §6 – Registrering.
Fødselsdata eller alder kan også bli brukt i vårt bookingsystem for å gi deg riktig pris (for eksempel honnørrabatt, studentrabatt eller barnerabatt)

Ved gjennomføring av kortbetaling videreføres du til vår leverandør av digital betalingsløsning, Netaxept som er en del av Nets-gruppen. Dine kortdata blir lagret sikkert her og blir kun brukt av våre ansatte for tilbakebetaling av penger ved kansellering eller endring av tur. I slike tilfeller har vi likevel ikke tilgang til fullstendig informasjon om kortet ditt.

Vi lagrer informasjon om deg i forbindelse med:  

  • Bestilling av reiser
  • Gjennomføring av reiser
  • Sporing av reisende (covid-19)
  • Refusjoner
  • Registrering av klager
  • Andre skriftlige henvendelser

                           

Eksempler på informasjon som blir lagret

  • Kontakt- og kundeinformasjon - Slik som navn, adresse, telefonnummer, e-post og bankkontonummer
  • Kjøretøyinformasjon - Slik som registreringsnummer eller AutoPass-brikkenummer
  • Reiseinformasjon - Slik som reisestrekning, avgangstid og ankomsttid
  • Saksinnhold - Nødvendig informasjon for å behandle for eksempel forespørsler, bestillinger, endringer, refusjoner og kundeklager
  • Betalings- og kredittkortdata - Fire siste siffer i kredittkortnummer
  • Lydopptak (diktafon) - Informasjon om navn, fødselsår og ankomststed der dette er nødvendig
  • Kameraovervåkning - Lagres midlertidig ved ombordkjøring og i forbindelse med sikkerhet der dette er nødvendig
  • Nettinformasjon

 

Informasjonen om deg vil kun brukes for å løse den spesifikke forespørselen henvendelsen gjelder.

 

Personopplysninger vi samler inn fra tredjeparter

Vi har avtaler med reisebyrå og andre turoperatører som formidler billettsalg på vegne av Norled. Personopplysninger blir i disse tilfellene innhentet av tredjepart.

 

Automatiserte avgjørelser

Det benyttes ikke automatiserte avgjørelser av personopplysninger i Norled.  

 

Dine rettigheter

Du kan kontakte vårt Personvernombud på personvern@norled.no dersom du har spørsmål om ditt kundeforhold, ønsker å endre dine personverninnstillinger, reservere deg mot markedsføring, trekke tilbake samtykker eller be om mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.

                                     

Klage

Eventuelle klager på behandling av personopplysninger om deg kan rettes til Datatilsynet. Du finner informasjon om dette på www.datatilsynet.no. 

 

Bruk av informasjonskapsler

Norled sine nettsider bruker informasjonskapsler (heretter ”cookies”) for å tilby deg som bruker en tilpasset nettjeneste og sikre best mulig brukeropplevelse. Cookies kan ha mange ulike oppgaver, for eksempel å lagre valg du gjør underveis, samt spore bruksmønster for statistiske formål. Noen cookies lar nettsiden ”huske” hvem du er i løpet av den tiden du befinner deg på den (såkalt sesjonsavhengig informasjonskapsel), mens andre også vil kjenne deg igjen neste gang du kommer til nettstedet (fast informasjonskapsel).

Uten bruk av cookies vil nettstedet tro at du er en ny bruker for hver side du navigerer til. Har du for eksempel endret skriftstørrelsen på nettstedet, må du da endre dette for hver eneste side du besøker. Og det vil heller ikke være mulig å løfte frem relevant innhold basert på din besøkshistorikk. 

Hva hvis du ikke vil tillate cookies?

Dersom du ikke ønsker å akseptere bruk av cookies, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren din. Det er for eksempel mulig å be nettleseren gi beskjed hver gang cookies blir sendt fra nettstedet du besøker. Du kan også velge å stoppe alle cookies som sendes nettleseren din. Mer informasjon om fremgangsmåten bør være tilgjengelig i Hjelp-funksjonen i din nettleser. Vi gjør oppmerksom på at endring av innstillingene for cookies kan medføre at www.norled.no ikke vil fungere best mulig. 

Nettstedet benytter Google Analytics

For å få et best mulig inntrykk av hva du er opptatt av og hvordan du bruker nettsidene våre bruker vi verktøyet Google Analytics, som ved hjelp av anonymiserte data forteller oss hvor mange som besøker hvilke sider. Det sendes ikke data som kan identifisere deg som person til Google.

Google Analytics-verktøyet hjelper oss til å bestemme hva som skal prioriteres på nettsidene våre. 

 


Publisert: 10-09-2021