Lærlinger og kadetter

Lærlinger og kadetter

Norled kan tilby gode læreplasser på ferjer på forskjellige samband og fartsområder, fra Oslo i øst til Tromsø i nord. Vi samarbeider med opplæringskontorene som tar seg av opptak og fordeling av lærlinger.
Vi har flere fartøytyper som gassferjer, el-ferjer, konvensjonelle ferjer og moderne hurtigbåter. Det er gode muligheter for videre karriere i selskapet etter endt læretid.

 


Stina Aaland – Matroslærling MF Ryfylke

Hvordan opplevde du å bli tatt imot når du begynte som lærling?
"Jeg ble tatt veldig godt imot. Fikk hilst på alle sammen, og ble vist rundt båten. Hvordan alt fungerte og fikk tildelt arbeidsoppgaver. Det var veldig koselig. Jeg har fått god kontakt med de jeg jobber med. Jeg har vært en del av samfunnet ombord."

Hva er det viktigste lærdom du har lært i løpet av din læretid?
"Jeg har fått lært ganske masse. Som f.eks. være pålitelig, møte opp i god tid. Gjøre alle arbeidsoppgavene mine med tilfredsstillende resultat. Og fått lært mye i forhold til læreplanen. Jeg føler meg klar til fagprøven."

Har du noen tips til de som begynner i lære nå?
"De viktigste tipsene jeg har til de lærlingene som begynner nå er møt opp i god tid, vær engasjert og ta initiativ, gjør alle oppgavene dine, spør om alt det du lurer på fordi de er her for å hjelpe deg og lære deg opp."

Ville du anbefalt andre å være lærling hos Norled?
"Jeg anbefaler veldig å være lærling hos Norled. Det er kjekke folk, gode turnuser, du lærer masse, selv når en ikke har alt ombord så går man gjennom det teoretiske sammen med opplæringsansvarlig."

 

Lenker til opplæringskontorene:

Maritimt opplæringskontor Sør/Vest Norge

Opplæringskontoret for maritime fag Nord Norge

Opplæringskontoret for maritime fag Nord/Vest Norge

Maritimt kompetansesenter Sørøst Norge