Til rekordhøy, grønnere byggeaktivitet søker Norled flere hoder

Ferge- og hurtigbåt selskapet Norled AS skal nå i gang med sitt største byggeprosjekt i selskapets historie etter å ha vunnet en rekke nye kontrakter.

-       Selskapet er inne i en fantastisk spennende fase. Etter å ha vunnet en rekke anbudskontrakter skal vi nå bygge 11 nye fartøyer, samtidig som vi skal konvertere flere eksisterende fartøyer til ny og mer miljøvennlig teknologi, sier viseadministrerende direktør Lars Jacob Engelsen i Norled.

Norled er en av landets største fergeoperatører og er nummer 5. i verden innen hurtigbåt. Som et heleid norsk selskap med over 2,4 milliarder i omsetning og gode finansielle resultater ser selskapet frem til å imøtekomme strengere miljøkrav. 

-        Norled har en historie som går 163 år tilbake i tid og har alltid ligget i front når det gjelder innovasjon og ny teknologi. Likevel er de nye fartøyene vi nå er i gang med å realisere den største investeringen i selskapets historie. Det viser at vi ønsker å fortsette å være en pådriver for at Norge skal være verdensledende som sjøfartsnasjon, men nå også som en sjøfartsnasjon innen grønn teknologi til sjøs, sier Engelsen.

I 2015 satte Norled den første helelektriske fergen i verden, MF Ampère, i drift på sambandet Lavik- Opedal i Sogn og Fjordane. Om ikke lenge vil Norled også være første i verden til å drifte den første hybride hurtigbåten i verden når den skal settes i drift mellom Haugesund og Røvær.

De 11 nye fartøyene er fordelt på 4 hurtigbåter og syv ferger. Samtlige av de nye fartøyene skal bygges og utrustes med nullutslippsteknologi.

For å lykkes trenger nå Norled flere dyktige kollegaer som ønsker å være med på å drive frem byggeprosjektene i vår generasjons flåtefornyelse.

Du kan lese mer om hvilke stillinger vi har behov for å besette her. 

Dersom du har spørsmål om stillingen, ta gjerne kontakt med teknisk direktør Sigvald Breivik tlf. 990 26 237, eller HR leder Linda Husebø, tlf. 907 55 441.

Vis interesse for stillingen ved å laste opp din CV og søknad på www.norled.no snarest. Vi håper å høre fra deg!