Slik ser det nye rederiflagget til Norled ut

Slik ser det nye rederiflagget til Norled ut

Moderne, fremtidsrettet og maritimt var beskrivende ord da Norled nylig lanserte sitt nye rederiflagg for rederiets over 1.000 medarbeidere. Det Stavanger-baserte rederiet ble solgt til nye eiere sommeren 2019, og fikk dermed behov for et nytt rederiflagg siden det eksisterende blir værende igjen hos tidligere eier, DSD.

- Det er alltid sterke følelser knyttet til et flagg, på samme måte som til en logo, og vi er glade for at vi gjennom en god og grundig prosess har lykkes med å skape et nytt flagg vi mener rommer de egenskapene ved Norled som vi ønsker å formidle og som vi er skikkelige stolte av, sier konsernsjef Ingvald Løyning i Norled.

Han forteller at navnet Norled vil bestå, og at det nye flagget ved å beholde fargene rødt, hvitt og blått, har en tydelig referanse til en lang og stolt norsk historie.

Det er byrået Melvær&Co i Stavanger som har bistått Norled i utformingen av nytt flagg og skorsteinsmerke, i tillegg til at det har vært betydelig involvering av de ansatte.

- Det er alle de dyktige medarbeiderne i selskapet som er Norled, derfor etablerte vi tidlig en bred referansegruppe fra ulike deler av selskapet som skulle gi sine innspill underveis i prosessen. Gruppens samlede beslutninger har vært styrende for det flagget vi valgte til slutt, sier Løyning.

Grunnleggende hensyn da Melvær&Co startet på oppgaven med å designe et flagg for Norled var å sikre at flagget fremsto som enkelt i form og farge, og godt synlig på avstand.

- Hovedtanken da vi startet med designprosessen var at vi ønsket å foredle ledestjernen fra det gamle flagget og kombinere denne formen med en stilisert N for Norled. Dette har skapt et nytt symbol som framstår som en kompassnål, der den røde pilen peker mot Nord. Symbolet kan også minne om et elektrisitetssymbol, noe vi mener passer godt med Norled som et fremtidsrettet og miljøfokusert rederi, sier grafisk designer Ida K. Hatleskog i Melvær&Co.

 

Norled er det rederiet som lanserte verdens første elektriske nullutslippsferje MF Ampere, og som skal lansere verdens første hydrogendrevne bilferje i 2021.

 

Daglig leder Andreas Melvær fra Melvær&Co legger til at andre assosiasjoner er fjell og fjord, et seil og et skip opp mot horisonten.  

 

Implementeringen av det nye flagget og skorsteinsmerket vil starte opp i 2020 og pågå gradvis frem til sensommeren 2020.

 

For mer informasjon kontakt: kommunikasjonsdirektør Marianne Frønsdal, tel: 95 12 93 83