Opplev fjordene

Kjennerne vet at det er fjorden som er Vestlandets sjel - og landsdelens største attraksjon. Derfor kaller vi Vestlandet for Fjord Norge. Med Norled kan du reise på fjordene hele året, og i sommersesongen utvider vi tilbudet med kortere sightseeingturer og dagsturer på Sognefjorden, Hardangerfjorden og Lysefjorden. 
Del på

Opplev fjordene med Norled

Fascinerende fjorder og brusende fosser

Sognefjorden strekker seg halvveis til svenskegrensen og er Norges lengste fjord. Hardangerfjorden er berømt for fruktblomstringen, og Lysefjorden snor seg forbi den 600 meter høye Preikestolen.

Når du utforsker Fjord Norge, er det "vannets historie" som utfolder seg. Fjordene er skåret ut av et opptil 3 km tykt ismassiv som dekket Nord-Europa, gjennom en serie med istider.

Når du krysser fjorden, reiser du i kjølvannet av handelsskuter og fiskebåter. Det meste av landskapet har forandret seg lite siden vikingene heiste seil og satte kursen mot fjerne kyster.

Fossene lyser mot mørke fjellsider, og du hører torden idet du nærmer deg. Visste du at mange av verdens høyeste fosser er å finne i Fjord Norge? Uansett hvor du reiser, er det sannsynligvis en frådende foss i nærheten.

Selv midt på sommeren ser du fjelltopper som er hvite av snø. Og det er faktisk flere steder der du kan stå på ski på den varmeste sommerdag. Eller kanskje du heller vil oppleve brevandring sammen med en erfaren fører. Mulighetene er mange.

Vi beveger folk i fjordene - NorledMed Norled reiser du med båt på fjordene og langs kysten. Trekk inn den friske sjøluften fra dekk, eller nyt et landskap så vakkert at det kan ta pusten fra de fleste mens du slapper av i komfortable stoler. 

Bestill din tur her!