Bjørgahaug

Nyt utsikten over fjordbygden Leikanger

Tar du turen til Leikanger begynner du utflukten med en fantastisk fjordopplevelse fra båt. Flere timer på hurtigbåt og en overnatting i den idylliske fjordbygden Leikanger vil gi den perfekte oppladningen til fjelltur. Og hvilken fjelltur! Bjørgahaug er Leikangers mest populære topp, og med god grunn. Hvert år er det over 3000 navn i trimboken her. Kombinasjonen spektakulær utsikt og høy intensitet er formelen på suksess.

De fleste velger å starte fra Njøs som ligger nærmest hurtigbåtkaien i Leikanger (ca. 3 km). Stien opp er godt merket og har noen ganske bratte partier som fort kan oppleves som luftig. Det går ikke lang tid før du kommer til Bjørgahaug og det fantastiske utsiktspunktet som ligger på 362 moh. Her ser du utover Leikanger, Sognefjorden og mot de høyeste fjelltoppene på andre siden av fjorden.

Alternativt kan man velge en slakere sti som starter fra Sanden like ved Fatla (1 km forbi Sognefjord hotell). Et smart tips er å ta taxi til Sanden, gå opp til Bjørgahaug, videre ned til Njøs, og tilbake til Leikanger sentrum derfra (ca. 45 minutter). På den måten får du en flott rundtur i variert terreng!

Mest sannsynlig vil du ha tid til å finne på noe før eller etter gåturen før det bærer hjemover (eller videre?). Det er ingen grunn for å kjede seg mens man er i Leikanger! Her finner du for eksempel flere badeplasser og utleie av kajakk. Eller kanskje du ønsker å dra på gårdsbesøk til Henjatunet, et typisk vestlandsk klyngetun, eller Eggjagarden, en frukt- og sauegård?

 • Praktisk informasjon

  Tur beskrevet er forslag fra Norled. Båtbilletten med Norled bestiller du her. All annen transport, aktivitet og overnatting bestilles separat. Lenker og forslag finner du nederst på siden her

   

  Utgangspunkt: Bergen
  Varighet: Flerdagstsur
  Område: Sogn
  Sesong: Hele året
 • Tur detaljer

  • Bergegn god tid- overnatting anbefales.
  • Turen kan taes som dagstur i perioden 21.06.21-29.08.21.
  • Leikanger Taxi, tlf 57653123.

  Ha med klær etter vær, gode sko, mat og drikke.

        imageczem.png       imagerv8ets.png        imagei65wf.png    imagelixj.png

   imagei3zev.pngTuren kan være noe glatt enkelte steder image25vbj.png

  FjordKortet kan benyttes på våre hurtigbåter.

  Hele året
 • Vanskelighetsgrad

  Blå: Middels
  Lengde: < 10 km
  Høydemeter: < 500 m

Rutebeskrivelse

Reiserute Rutetider Link til ruter og bestilling
Hurtigbåt Bergen-Leikanger Avg 16:30 Ank 20:50 www.norled.no
Overnatting    
Gå eller taxi til Njøs 10-45  min  
Vandring   Bjørgahaug frå Njøs (ut.no)
Gå eller taxi til Leikanger 10-45 min  
Buss Systrand Gartneri-Bergen Avg 15:15 Ank 20:45 www.kringom.no
     

Tidslinje

Tur-rutene som her er presentert, er kun ment i informasjonsøyemed. Alle turer skjer på eget ansvar og risiko. Norled AS er under enhver omstendighet ikke ansvarlig for turene eller eventuelle hendelser og endringer i ruter som skulle oppstå under eller som følge av tur med en av de foreslåtte ruter. Du reiser på egen hånd og er selv ansvarlig for å passe på tid med tanke på å rekke videre transport.
Last ned pdf utgave av tur Bestill denne turen

Nyttige lenker

Overnatting

Mat og drikke

Andre aktiviteter

Prøv også disse turene

Turbeskrivelse

Tips og inspirasjon

Del med dine venner

Facebook logo