Sognefjord og Flåm

Sognefjorden er Norges lengste og dypeste fjord med sine 205 km og 1303 m på det dypeste. Fjordbygdene ligger på rekke og rad, og det samme gjør fjelltoppene.

Båtturen hit er spektakulær, og jo lenger inn i fjorden du kommer jo høyere stiger fjellsidene opp langs fjorden. Så stig ombord i Bergen sentrum og gå av i for eksempel Balestrand. I Balestrand er det mange godt merkede stier så å si rett fra kaien, og dette er ikke et unntak, for det samme gjelder nemlig Vik, Aurland og Flåm. 

Det at fjordlandskapet blir brukt som kulisser i store deler av programmet 71 grader nord, og at mange som driver med friluft og ekstremsport har bosatt seg her er ikke overraskende. Det dramatiske landskapet inviterer nemlig til det meste av naturopplevelser: basehopp, klatring og frikjøring. Er du kanskje ikke fullt så tøff? Hvorfor ikke padle kajakk på fjorden en dag? Bli med på brevandring med guide på Jostedalsbreen eller dra ut på fjorden med rib og lære om dyrelivet i og rundt fjorden. Mulighetene er mange! Derfor kan det være en god idé å velge å overnatte i området.

Mange som besøker denne regionen lar seg imponere av arkitektur og historie. Kirkene i Vik, Undredal og Balestrand er absolutt verdt et besøk, alle tre med veldig forskjellige historiske bakgrunn. Eller kanskje det heller er Flåm som frister? Opplev Flåmsdalen fra zipline eller sykkel og få en nydelig matopplevelse, på Ægir ølbryggeri!

 

Tur beskrevet er forslag fra Norled. Båtbilletten med Norled bestiller du her. All annen transport, aktivitet og overnatting bestilles separat. Lenker og forslag finner du nederst på siden.

Anbefalte turer i Sognefjord og Flåm

Del med dine venner

Facebook logo

Våre samarbeidspartnere

  • Dagsturhytte Logo
  • Bergen og Hordaland turlag
  • Visit Bergen
  • Sognefjord