Pollatinden- Solund

Opplev Dronningen av øyriket

Er du klar for en heldagstur spekket med opplevelser, som inkluderer både hurtigbåt, buss, sykkel og fottur? Da er dette en tur for deg – målet for dagen er Pollatinden i Solund, en av favoritt-fjelltoppene til vår fjellvante Dronning Sonja. Fra Pollatinden er det storslått utsikt både til småøyene i havgapet vestover, og fjell og fjord både nord- og østover. Fjellet blir ofte kalt Dronningen i Solund, og om det er på grunn av Dronningen Sonjas forkjærlighet for det, eller fordi det er Solunds nest høyeste fjell, er ikke godt å si. Vi tenker at det uansett er enda en god grunn til å dra hit.

Turen starter med hurtigbåt fra Bergen, og ved ankomst på Krakhella i Solund fortsetter du med buss til Hardbakke. Her kan du leie sykkel på Solund Leilighetshotell som du parkerer 4 km lenger nordover. Landskapet i Solund er helt unikt og fascinerer de fleste. Her ser du berg, fjellvegger, buldresteiner og svaberg overalt. I tillegg ligger hele kommunen på øyer, holmer og skjær. Her finner du det vakreste kyst-Norge har å by på!

Gåturen til Pollatinden starter ved Pollen og tar omtrent 3 timer tur/retur. Stien er T-merket med varder og har jevn stigning, for det meste på bart fjell. Ved fare for regn eller yr, er det derfor viktig å huske godt skotøy med godt grep på svaberg, for underlaget blir fort glatt når det er vått. Pollatinden ruver 541 meter over havet og utsikten fra toppen er helt nydelig. Her ser du hundrevis av øyer og du kan også skimte Utvær fyr, landets vestligste punkt. Snur du deg, ser du høye fjelltopper i horisonten og inngangen til Sognefjorden er lett å se. Solund er et fantastisk utgangspunkt også for lengre opphold. Her finner du fred og ro – du kan sykle eller padle i det flotte landskapet, nyte lokalmat i et av de idylliske fiskeværene og kanskje får du lyst til å besøke den nye dagsturhytten ved Sognesjøen, eller gå til Solunds høyeste topp, Krakhellenipa?

 

 • Praktisk informasjon

  Tur beskrevet er forslag fra Norled. Båtbilletten med Norled bestiller du her. All annen transport, aktivitet og overnatting bestilles separat. Lenker og forslag finner du nederst på siden her

  Utgangspunkt: Bergen
  Varighet: Dagstur
  Område: Fjordkysten
  Sesong: Hele året
 • Tur detaljer

  • Turstien starter ved Pollen
  • Sykkel kan leies hos Solund Gjestegård
  • Ha med klær etter vær, gode sko, mat og drikke

        imageczem.png       imagerv8ets.png        imagei65wf.png    imagelixj.png

  imagei3zev.png På Skafferiet serverer de veldig god pizzaimage25vbj.png

  FjordKortet kan benyttes på Norled sine hurtigbåter.

  Eksempler på rutetider gjelder mandag-fredag.

 • Vanskelighetsgrad

  Grønn rute: Enkel
  Lengde: < 20 km
  Høydemeter: < 1000 m

Rutebeskrivelse

Reiserute Rutetider Link til ruter og bestilling
Båt Bergen-Krakhella Avg 08:00  Ank 10:15 www.norled.no
Buss Krakhella-Hardbakke Avg 10:20  Ank 10:45 www.kringom.no
Sykkel Hardbakke-Pollen 20  min pr vei  
Fjelltur   Pollatinden - Dronninga i Solund (ut.no)
Overnatting    
Buss Hardbakke-Krakhella Avg 17:21 Ank18:05 www.kringom.no
Båt Krakhella-Bergen Avg 18:10  Ank 20:45 www.norled.no

Tidslinje

Tur-rutene som her er presentert, er kun ment i informasjonsøyemed. Alle turer skjer på eget ansvar og risiko. Norled AS er under enhver omstendighet ikke ansvarlig for turene eller eventuelle hendelser og endringer i ruter som skulle oppstå under eller som følge av tur med en av de foreslåtte ruter. Du reiser på egen hånd og er selv ansvarlig for å passe på tid med tanke på å rekke videre transport
Last ned pdf utgave av tur Bestill denne turen

Del med dine venner

Facebook logo