Hornelen- Europas høyeste sjøklippe

Hornelen er storslått syn der den ruver 860 meter over havet ved skipsleden. Fjellet er et kjent landemerke og bli i sin tid brukt for navigasjon for skip som seilet forbi.

For deg som er ute etter en storslått turopplevelse er dette ett godt valg. Med Norleds hurtigbåter kommer du deg raskt og komfortabelt til Smørhamn. Derfra tar du buss videre til ønsket overnattingsted i området rundt Smørhamn og Kalvåg. Etter en god natt søvn er det bare å begi seg ut på dagens eventyr.

Utgangspunkt for turen er Hunskår eller Berleneset. 

Stien er noe krevende og bratt, men belønningen du får på toppen er vel verdt strevet. Her får du storslått panoramautsikt over høye fjell, trange fjorder og små øyer ytterst i havgapet.

Dette er en dagstur, ha derfor med godt med mat og drikke,klær og sko etter forholdene. At du har god fysikk, er vant med å gå i fjell og uelendt terreng er en fordel. 

Den beste tiden å gå er på våren, sommeren og tidlig på høsten. Du kan ikke gå opp til Hornelen på egenhånd når det er snø i fjellet. 

Du kan velge om du vil starte turen fra Hunskår eller Berleneset- Vi anbefaler at du starter går opp Hunskår og ned Berleneset, da får du, etter vår mening, den beste utsikten. Denne rundturen tar ca 8-10 timer.

Går du tur/retur Hunskår tar turen ca 7-8 timer totalt. Denne turen er noe bratt, men stien ligger i hovedsak trygt i terrenget og passer derfor selv for den som har litt høydeskrekk.

Går du tur/retur Berleneset tar turen c 8-10 timer. Det er en lenger, men mindre krevende tur og passer bedre for familier. Ruten starter noe bratt, men flater seg etterhvert ut og det blir en mer gradvis oppstigning.

Etter en flott dag i fjellet, blir det godt å komme tilbake til hotell, leilighet eller hytte, slappe av og nyte et godt måltid.

 

 • Praktisk informasjon

  Tur beskrevet er forslag fra Norled. Båtbilletten med Norled bestiller du her. All annen transport, aktivitet og overnatting bestilles separat. Lenker og forslag finner du nederst på siden her

  Utgangspunkt: Bergen
  Varighet: Flerdagstur
  Område: Fjordkysten
  Sesong: Mai-September
 • Tur detaljer

  Transport til utgangspunkt for tur kan bestilles hos Rugsund Taxi, tlf 41639102 og Eikeset Taxi, tlf 95956341.

  Ha med klær etter vær, gode sko, mat og drikke.

        imageczem.png       imagerv8ets.png        imagei65wf.png    imagelixj.png

  imagei3zev.png Turen kan ikke taes på egenhånd når det er snø på fjellet. Vær obs på sprekken i øverste del av platået. Hold deg på stien og ikke hopp overimage25vbj.png

  Norway Adventure tilbyr guidede turer til Hornelen.

  FjordKortet kan benyttes på Norled sine hurtigbåter.

  Eksempler på rutetider gjelder mandag-fredag.

 • Vanskelighetsgrad

  Grønn rute: Enkel
  Lengde: < 20 km
  Høydemeter: < 1000 m

Rutebeskrivelse

Reiserute Rutetider Link til ruter og bestilling
Båt Bergen-Smørhamn Avg 08:00/16:30 Ank 12:00/20:20 www.norled.no
Buss Smørhamn-Kalvåg Avg 11:15/20:20 Ank 11:24/20:29 www.kringom.no
Overnatting    
Transport til tursti ca 10-20 min pr vei  
Fjelltur 7-10 timer  Topptur til Europas høgste sjøklippe Hornelen 860 moh. (ut.no)
Buss Kalvåg-Smørhamn Avg 07:40/16:05 Ank 07:54/16:15 www.kringom.no
Båt Smørhamn-Bergen Avg 08:05/16:30 Ank 11:50/20:45

www.norled.no

 

Tidslinje

Tur-rutene som her er presentert, er kun ment i informasjonsøyemed. Alle turer skjer på eget ansvar og risiko. Norled AS er under enhver omstendighet ikke ansvarlig for turene eller eventuelle hendelser og endringer i ruter som skulle oppstå under eller som følge av tur med en av de foreslåtte ruter. Du reiser på egen hånd og er selv ansvarlig for å passe på tid med tanke på å rekke videre transport.
Last ned pdf utgave av tur Bestill denne turen

Del med dine venner

Facebook logo