Dagsturhytta Vardetangen

Norges vestligste fastlandspunkt

På Lindåshalvøya i Austrheim kommune finner du Norges vestligste fastlandspunkt – Vardetangen. Dette flotte området for rekreasjon, lek og moro ligger bare en kort båtreise fra Bergen. Med både badeplass, flunkende ny dagsturhytte og en turløype på 5 km er dette et populært reisemål. Løypen egner seg for alle, også de med barnevogn og rullestol (kun en bratt bakke like ved badeplassen Årvikane kan by på utfordringer for noen).

Starter du turen ved Vardetangen kai, finner du informasjonstavle like ved. Det høyeste punktet på turen er 25 moh. Stien er godt merket og på det ytterste punktet finner du en stor varde og en stein med koordinater. Fotostopp – her er det nydelig utsikt over Fensfjorden og Gulen, og det flotte lyngheilandskapet som Nordhordland er kjent for. Langs stien er det hele veien plassert benker, slik at turen er perfekt hvis man ønsker å bruke god tid og gå i rolig tempo.

I hytten, som sto ferdig høsten 2020, finner du både vedovn og bibliotek med barnebøker. På badeplassen Årvikane er det sandstrand, huskestativ, benker og toalett. På turstien passerer du også en gammel husmannsplass med jordkjeller og ryddingsrøyser. Her er det bord og sitteplasser. Fisking i fiskevannet krever fiskekort.

Har du muligheten, anbefaler vi deg å ta turen til Kilstraumen Brygge (regn med totalt ca. 2 timer ekstra å gå, eller sjekk bussruter på skyss.no). Her serveres det nydelig mat og i kaféen kan du kjøpe sertifikat og t-skjorte, som et minne etter å ha gått til Norges vestligste fastlandspunkt. Kilstraumen er også et flott utgangspunkt for både padling og sykling. Og andre attraksjoner i regionen, som Vestnorsk Utvandringssenter og Lyngheisenteret, er ikke langt unna. Hvorfor ikke ta en overnatting på Kilstraumen Brygge? Her er det både rorbuer, hytter og leiligheter. Og nevnte vi den gode maten? Kanskje kan dette være første stopp på en lenger tur langs kyst- og fjord-Norge?

Det finnes flere dagsturhytter som er lett å komme til med Norleds hurtigbåter. Hva med å bli med på Dagsturhyttejakt?

Besøk 5 hytter og få en liten premie eller alle 26 hyttene og få en større premie. Last ned appen DNT SjekkUt

 

 

 • Praktisk informasjon

  Tur beskrevet er forslag fra Norled. Båtbilletten med Norled bestiller du her. All annen transport, aktivitet og overnatting bestilles separat. Lenker og forslag finner du nederst på siden her.

  Utgangspunkt: Bergen
  Varighet: Halvdagstur
  Område: Fjordkysten
  Sesong: Hele året
 • Tur detaljer

  • Ha med klær etter vær, gode sko, mat og drikke. Det blåser gjerne litt i området.
  • Stien starter ca 100 meter fra hurtigbåtkaien.
  • Godt merket turløype med informasjonstavle.
  • Turen kan taes som en kort formiddags, eller ettermiddagstur, dagstur eller flerdagstur (med overnatting på Kielstraumen Brygge).
  • Kan kombineres med buss en vei og båt en vei.

        imageczem.png       imagerv8ets.png        imagei65wf.png    imagelixj.png

  imagei3zev.png Turen passer også for rullestolbrukere,                              bevegelseshemmede, barnevogn. Det er også fint å sykle i områdetimage25vbj.png

  FjordKortet kan benyttes på Norled sine hurtigbåter.

  Eksempler på rutetider gjelder mandag-fredag.

 • Vanskelighetsgrad

  Grønn rute: Enkel
  Lengde: < 5 km
  Høydemeter: < 300 m

Rutebeskrivelse

Reiserute Rutetider Link til ruter og bestilling
Båt Bergen-Vardetangen Avg 08:00/16:30 Ank 09:00/17:35 www.norled.no
Utforsk området ca 1 time  
Båt Vardetangen-Bergen Avg 10:35/19:35 Ank 11:50/20:45 www.norled.no

Tidslinje kommer her

Tur-rutene som her er presentert, er kun ment i informasjonsøyemed. Alle turer skjer på eget ansvar og risiko. Norled AS er under enhver omstendighet ikke ansvarlig for turene eller eventuelle hendelser og endringer i ruter som skulle oppstå under eller som følge av tur med en av de foreslåtte ruter. Du reiser på egen hånd og er selv ansvarlig for å passe på tid med tanke på å rekke videre transport.
Last ned pdf utgave av tur Bestill denne turen

Nyttige lenker

Overnatting

Mat og drikke

Andre aktiviteter

Turbeskrivelse

Tips og inspirasjon

Del med dine venner

Facebook logo