Blåfjellet- Askvoll

Der Fjord-Norge og Kyst-Norge møtes!

Hvis du vil oppleve vakker norsk natur er Blåfjellet i Askvoll et utmerket sted å besøke! Fjellet ligger akkurat der fjord- og kyst-Norge møtes og byr på det beste fra to verdener. Du starter turen med å følge en elv som ligger nydelig til i skogkledde omgivelser. Når du har passert skoggrensen åpner det seg en vidstrakt havutsikt og turen fortsetter i åpent fjellterreng. Kombinasjonen av båttur fra Bergen og vandring i dette storslåtte landskapet, kan gjøre denne dagen til et av sommerens høydepunkt!

Toppen til Blåfjellet ligger på 533 moh. Turen er totalt 5 km lang og tar rundt 3 timer (tur/retur). Den starter ved parkeringsplassen på Askvoll Øvre, 10 minutters gangavstand fra kaien. Stien er for det meste på fast underlag, med noen myrete partier. Den er godt merket og det er lett å finne frem i terrenget. På toppen er det flott utsikt mot Atløyne og Den Norske Hesten i vest og bygden Askvoll og Dalsfjorden i sør. Her får du følelsen av å være på vidden, med grønne gressbakker og små og store vann. Samtidig har du hele tiden utsikt mot havet.

Fortsetter du mot Eggene og Siktanuten, vil du kunne nyte denne kombinasjonen lenge. Fra Eggene er det merket sti tilbake til Askvoll, men det er også mulig å fortsette mot de andre 5 fjellene bak bygden, og fullføre Askvolls egen 7-fjelltur! Du må da beregne minst dobbelt så lang tid og ha med deg kart over området.

Det er ikke nødvendig å reise tilbake til Bergen allerede samme dag. Har du tid, er Askvoll et bra utgangspunkt for en flerdags-tur. Om du har lyst å samle flere fjelltopper, vil dra på øyhopping med sykkel eller båt, utforske små muséer eller gallerier, har du muligheten i Askvoll kommune.

 

 • Praktisk informasjon

  Tur beskrevet er forslag fra Norled. Båtbilletten med Norled bestiller du her. All annen transport, aktivitet og overnatting bestilles separat. Lenker og forslag finner du nederst på siden her.

  Utgangspunkt: Bergen
  Varighet: Dagstur
  Område: Fjordkysten
  Sesong: April-November
 • Tur detaljer

  Ha med klær etter vær, gode sko, mat og drikke.

        imageczem.png       imagerv8ets.png        imagei65wf.png    imagelixj.png

  imagei3zev.png Man kan gå fra Askvoll sentrumimage25vbj.png

  FjordKortet kan benyttes på Norled sine hurtigbåter.

  Eksempler på rutetider gjelder mandag-fredag.

 • Vanskelighetsgrad

  Grønn rute: Enkel
  Lengde: < 20 km
  Høydemeter: < 1000 m

Rutebeskrivelse

Reiserute Rutetider Link til ruter og bestilling
Båt Bergen-Askvoll Avg 08:00 Ank 10:50 www.norled.no
Gå til parkeringsplass Askvoll Øvre ca 10 min   
Fjelltur Ca 2,5-3 timer Topptur til Blåfjell 533 moh - A11 (ut.no)
Askvoll Øvre til kaien Ca 10 min  
Båt Askvoll-Bergen Avg 17:40 Ank 20:45 www.norled.no

Tidslinje

Tur-rutene som her er presentert, er kun ment i informasjonsøyemed. Alle turer skjer på eget ansvar og risiko. Norled AS er under enhver omstendighet ikke ansvarlig for turene eller eventuelle hendelser og endringer i ruter som skulle oppstå under eller som følge av tur med en av de foreslåtte ruter. Du reiser på egen hånd og er selv ansvarlig for å passe på tid med tanke på å rekke videre transport
Last ned pdf utgave av tur Bestill denne turen

Del med dine venner

Facebook logo