Øyhopping fra Bergen
Øyhopping til Solund - Bulandet - Værlandet fra Bergen
Avgang fra: Bergen - Strandkaiterminalen
Alternativ påstigning:
Varighet: 12,5 timer
Sesong: 18.6 - 24.8
 
Severdigheter: Fiskeværet Gåsvær, Bulandet
Pris: NOK 1470

Turbeskrivelse:

Reis med ekspressbåten fra Bergen til Krakhella og bli med på øyhopping i et enestående kystlandskap.

Ved ankomst i Krakhella går turen videre med buss til Hardbakke som er kommunesenteret i Solund. Ved kaia venter Stjernsund som tar deg med på postbåtruta mellom øyene i midtre Solund. I stort sett rolig farvann reiser du gjennom trange sund og får se mange vakre øyer. Er du heldig kan du også få med deg nise, kobbe og havørn på ferden. Båten legger til kai der det er postlevering eller at reisende skal av og på. Det hender ofte at du kan bli med innom Lågøy, Litle Færøy, Ytrøygrend og Indrøy. Postbåten er selve livsnerven for bosetningen på øyene, og den knytter sammen øyene med kommunesenteret. Siste stopp på postruta er det idylliske fiskeværet Gåsvær som ligger vest i havet.

I dag bor det 14 fastboende på Gåsvær gjennom sommeren. Folket her livnærer seg av fiske, skyssbåtdrift, landbruk og turisme.

Etter Gåsvær fortsetter ferden over åpent hav til Bulandet i Askvoll kommune. Her får du tid til spennende utflukter på egen hånd. Du kan ta turen opp på Halsøhågen og få et overblikk over øyene, besøke Bulandet Temapark med utstillinger fra Bulandet i fortid og nåtid eller nyte et godt måltid på Pernillestø eller på kafèen i butikken. Du finner også kunstutsalg her så du kan få med deg et minne fra øyturen.

Fra Bulandet fortsetter turen med buss til Værlandet hvor du tar fergen over til Askvoll. På kaia i Askvoll ankommer Ekspressbåten som tar deg med tilbake til Bergen. 

Fakta:

Sesong: 18. juni - 24. august 2018  Mandag - Fredag.
Avreise: Bergen, Strandkaiterminalen 08:00
Varighet: ca. 12,5 timer
Distanse: Rundtur
Pris: Voksen Nok 1470,-
Barn (4-16) Nok 885,-
Honnør (+67) Nok 885,-
Inkludert i prisen: Transport t/r Bergen med ekspressbåt, postbåten, ferje og buss

Norled - Tripadvisor

Les omtaler av Norled, eller skriv din egen på Tripadvisor.

Gå til Tripadvisor

Del på