Fjelltur til Preikestolen
Opplev den spektakulære Preikestolen til fots
Avgang fra: Fiskepiren i Stavanger
Alternativ påstigning:
Varighet: 6 timer
Sesong: 29.3 - 30.9
 
Severdigheter: Preikestolen, Lysefjorden
Pris: NOK 350

Turbeskrivelse: 

I samarbeid med Tide kan Norled tilby en fjelltur til Preikestolen. Daglige avganger med Tau-ferja fra Fiskepiren i Stavanger. 

Preikestolen er et fjellplatå som henger 604 m.o.h Lysefjorden og er en av Rogalands best besøkte attraksjoner og et av landets mest spektakulære fotomotiver. I 2011 ble Preikestolen kåret til et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både CNN Go og Lonely Planet.

På en fantastisk flott fjelltur fra Preikestolhytta kan du nyte den ville og vakre naturen helt frem til Preikestolen.  Fra Fiskepiren i Stavanger tar du ferja til Tau. Overfarten tar 40 minutter. Det er åpen kiosk om bord hvor du kan få kjøpt forfriskninger, både mat og drikke.

Ferjen korresponderer med Preikestolbussen fra Tau til Preikestolen parkering.  Herfra kan du følge en godt merket vandrerute til Preikestolen og tilbake. Terrenget er småkupert med en høydeforskjell på 350 m. Det finnes badevann og rasteplasser langs stien. Selve fjellturen er ca. 6 km lang og du må regne med å bruke ca. 4 timer frem og tilbake. Buss og ferje tar minimum en time en vei.

Vi gjør oppmerksom på at turen går uten guide og på eget ansvar. Bussen har flere daglige avganger i begge retninger. Du har åpen returbillett og kan velge den avgangen som passer deg best, men billetten gjelder kun samme dag.

Utstyr:

Vær oppmerksom på at turen krever godt fottøy og turbekledning. Sjekk værmeldingene og kle deg etter forholdene. Ta gjerne med ekstra varme klær. Været kan skifte fort. Vi anbefaler at du tar med niste og nok drikke. Dette kan du også få kjøpt om bord.

Billetter:

Du kan bestille billetter via Tide sin nettside, eller kjøpe om bord på Tau-ferja. Du kan også kjøpe billett på kaien (Fiskepiren) før avreise.

Fakta:

Sesong: 29.mars - 30. september. 
Avreise: Daglige avganger fra Fiskepirterminalen, Stavanger. Se avgangstider her.
Varighet: min. 6 timer. Åpen billett med retur samme dag. 
Distanse: Rundtur
Pris: Voksen Kr 350,-
Barn (4-16) Kr 175,-
Inkludert i prisen: Transport t/r Stavanger med ferje og buss

Norled - Tripadvisor

Les omtaler av Norled, eller skriv din egen på Tripadvisor.

Gå til Tripadvisor

Del på