Hardangerfjordcruise fra Norheimsund

position marker
Avgang fra:
Norheimsund kai
Alternativ avgang fra: Herand, Utne,Lofthus, Kinsarvik, Ulvik, Eidfjord
clock
Avgangstid:

Daglig

Avgangstid: 09:00
Ankomsttid: 20:15
Varighet: ca 11:15
calendar
Sesong:
01. april - 31. oktober
money
Pris:
Voksen Kr 373,-
Barn Kr 186,-
Honnør (+67) Kr 186,-
Student (17-29) Kr 224,-
Barn under 4 år Kr 0,-

Turbeskrivelse:

Reis på Fjordcruise langs den 179 km lange Hardangerfjorden, også kalt «Dronningen av norske fjorder». Turen starter med med båt fra Norheimsund kai kl 09:00 og du kan velge om du vil gå av i Herand, Utne, Lofthus, Kinsarvik, Ulvik eller være med  helt innerst i fjorden til bygda Eidfjord.

På turen vil du oppleve vakre landsbyer og bygder omkranset av majestetiske fjell med snødekte topper. Reiser du tidlig i sesongen, april/mai, kan du være heldig å få med deg den nydelige blomstringen i alle frukthagene langs fjorden. Dette er et nydelig skue og vel verdt å få med seg.

Bygdene langs Hardangerfjorden tilbyr aktivieteter som sykling, turer med ribbåt, kajakk, kano, kunst og kultur. Det er også mange muligheter for fine fotturer, f eks Dronningstien, de 4 fossene i Husedalen, tur til foten av Vøringsfossen for å nevne noe.

Les mer om Hardangerfjorden og hva områdene har å by på!

 

Lokale tips langs ruten: 

Eidfjord

SIGHTSEEINGTUR TIL VØRINGSFOSSEN MED GO FJORDS

Denne sightseeingturen starter i Eidfjord, og tar deg med på en audio-guidet tur med elektrisk buss, og inkluderer besøk på både Norsk Natursenter Hardanger og Vøringsfossen.

Fra Eidfjord tar bussen deg først til Norsk Natursenter Hardanger, hvor du kan utforske interaktive utstillinger som feirer den norske naturen, klimaet og miljøet. Senterets nylig renoverte panoramakino, gir deg en unik filmopplevelse fra nasjonalparken.

Bussen fortsetter deretter opp de bratte og svingete hårnålsvingene gjennom det dramatiske landskapet i Måbødalen. Når du ankommer Vøringsfossen, har du 44 minutter til å utforske de dramatiske omgivelsene og ta bilder av fossen. Til slutt tar bussen deg tilbake til Eidfjord der turen startet.

Underveis fra Eidfjord til Vøringsfossen vil du ha en audio-guide om stedene langs ruten via lydanlegget på bussen, som vil gi deg interessante fakta og historier om området.

   

Praktisk informasjon:

Billetter kjøpes hos www.Gofjords.com.

Adgang til Norsk Natursenter i Hardanger er inkludert i billetten.

Turen starter ved kaien i Eidfjord, rett foran Turistinformasjonen. Den elektriske buss er tydelig merket med «Go Fjords».

 

Andre ting å gjøre i Eidfjord

På turistkontoret på kaien kan du bestille rib-safari eller kajakktur på fjorden, leie sykkel eller kano, og du kan få kart over fine turforslag til fots.

Du kan leie bil og kjøre til den kjente fjellgården Kjeåsen eller til den majestetiske Vøringsfossen.

Her finner du også et godt utvalg av koselige kafeer og resturanter.Vi anbefaler italiensk is: DolceVidda Iskremeri like ved bryggen i Eidfjord.

 

 

 

Utne: 

Hardanger folkemuseum. Bli kjend med Hardanger si historie og folkekultur gjennom faste og skiftande utstillingar– og vandring i museumstunet!
Folkedrakt, bunad og hardangersaum, folkemusikk og hardingfele,
byggeskikk og bygningsvern er våre hovudområde.

Nyttig informasjon

Distanse

En vei eller tur/retur. Ruten fungerer som offentlig transport, men benyttes i hovedsak av turister.

Avgangssteder

Båten starter i Norheimsund kl 09:00, og går via Herand, Utne, Lofthus, Kinsarvik, Ulvik og til Eidfjord.

Retur fra Eidfjord kl 15:25, via Ulvik, Kinsarvik, Lofthus, Utne, Herand og med ankomst Norheimsund kl 18:15.

Billettsalg

Billetter kan kjøpes på nett, om bord eller hos Turistinformasjonen i Bergen.

Priseksemper er pris for voksen en vei Norheimsund-Eidfjord.

Student

For å kunne kjøpe studentbillett må du være under 30 år, og har gyldig studentbevis og semesterkort for inneværende skoleår.

Honnør

For å kunne kjøpe honnørbillett må du være fylt 67 år, eller reise sammen med ektefelle/samboer som har fylt 67 år.

disclaimer Vi gjør oppmerksom på at bestillingen ikke kan endres. Billett kan kanselleres og refunderes iht til enhver tid gjeldende aksepterte betingelser.