Spørsmål og svar om driftsmeldinger

Spørsmål og svar om driftsmeldinger

Hvordan fungerer varsel.norled.no?

Instillinger velge sambandvarsel.norled.no er en mobiltilpasset nettside som du kan åpne i nettleseren på mobilen din. På siden under innstillinger (symbolisert med tre streker) velger du samband du vil motta varsel på. Dersom det er avvik på valgte samband ser du dette på nettsiden.

Kan jeg lagre nettsiden til startskjermen min på telefonen?

Hjemskjerm iphoneJa, men hvordan man gjør det avhenger litt av telefontypen.For Iphone kan man gjøre dette direkte i nettleser fra ikonet nederst på siden: Legg til hjemskjerm. For Android telefoner må man som regel lagre nettsiden som en favoritt. Gå så inn på favoritter > hold inne ikonet for favoritten varsel.norled.no og en meny åpner seg med valgene Legg til startskjerm. Det finnes flere manualer for de enkelte enheter på internett for hvordan legge nettsider til startskjermen.

Er det noen krav til telefonen min for å bruke varsel.norled.no?

Nettsiden støttes av de mest vanlige operativsystemer, nettlesere og enheter.

For at nettsiden skal "huske" de samband du velger må nettleser godta cookies, og for at siden skal vises må nettleser godta java script. Dette er stort sett standard i de fleste nettlesere. Hvis ikke må man inn på innstillinger for nettleser og aktivere dette.

Hvorfor kan jeg ikke velge samband på min WP8

Windows har i Windows Phone 8 i dag ikke støtte for det som heter Touch Event og som brukes for å bla nedover på nettsiden når man velger samband. Når dette kommer på plass vil nettsiden også virke på Windows Phone 8.

Hvorfor kommer det opp en hvit side på varsel.norled.no fra mobilen min?

Nettsiden bruker java script så dette må godkjennes under innstillinger i din nettleser dersom dette ikke ligger som standard. Det kan også være andre innstillinger i nettleser som forhindrer at siden ikke vises, og en løsning kan da være å installere en ny nettleser. Forslag til alternative nettlesere er Opera, Chrome, Firefox.

Har Norled noen gratis tjenester for å varsle om driftsaavik?

Norled tilbyr varsling om driftsavvik i flere gratis kanaler:

  • Fra smarttelefoner på mobil tilpasset nettside varsel.norled.no
  • Fra pc/Mac finner du driftsmeldinger under sidene for ferge og hurtigbåt på Norled sine nettsider.
  • Det varsles i lokal radio
  • Det varsles i lokal aviser

Hvorfor koster det nå penger for å motta sms varsling?

Det har alltid kostet penger og sende sms, men Norled har gjort dette gratis for mottakeren i flere år. Fra og med 1. mars 2013 blir det belastet mobilregningen din med 1 kr dersom du mottar sms om driftsavvik. Dette er en kostpris og den går til teleselskapene og leverandør som tilbyr sms varslingen.

Videre ser man at bruksmønsteret har endret seg de siste årene og det er en eksplosjonsartet vekst i bruken av mobile enheter på internett. Statistikken forteller også at 9 av 10 telefoner som selges er en smart telefon.

Norled mener derfor at en mobiltilpasset nettside for driftsmeldinger er et fullverdig gratis alternativ, og som kan passe bra inn i hverdagen for mange mennesker.

Jeg synes det er enklere å motta sms meldinger hvordan gjør jeg det?

For noen er det kanskje med bekvemmelig med sms, selv om den samme informasjonen er like tilgjengelig på en mobiltilpasset side. For å melde deg på sms varsling må du sende meldingen: Varsle (sett inn rutenummer) Norled til 2077. Full oversikt over rutenummer og informasjon om av/påmelding ser du på denne siden. PS! rutenummer skal ikke settes i parantes eller hermetegn.

Kan jeg slippe å motta sms varsling i helgene eller når jeg er på ferie?

Nei, dersom du abonnerer på sms er det ikke noen filter som kan styre dette. Ønsker du ikke å motta sms i perioder må du melde deg av tjenesten. Informasjon om på/ av melding finner du her.

Dersom du bruker den mobile nettsiden varsel.norled.no styrer du selv når du har behov for å se meldingene, og ikke slik at du varsles hver gang det går ut en melding.

Jeg tror jeg har meldt meg opp på sms varsling men mottar ikke noen sms.

Dersom abonnementet ditt er sperret for betalte meldinger kan du dessverre ikke bruke vår SMS-tjeneste, med mindre du ber din teleoperatør om å åpne abonnementet ditt for takserte meldinger.

Når du melder deg opp for sms varsling skal du motta følgende sms:
Du er nå påmeldt til Norled sin varslingstjeneste! Dersom du ønsker å melde deg av tjenesten: send NORLED STOPP sambandsnummer til 2077. Mvh Norled

Hvis du ikke mottar denne meldingen er du ikke meldt opp på sms varslingen.